Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Viimeisimmät uutiset

Syyskausi 2024

Hiiden Laulu harjoittelee tiistaisin 9.1.2024 alkaen Pappilanpellon koululla (Vihdin Kirkonkylällä)  kello 18.30-21.00.
Kartta paikan päälle.

 

Hiiden Laulu 50-vuotisjuhlakonsertti Rientolassa, Nummelassa, 4.5.2024:

Hiiden Laulu 50-vuotisjuhlakonsertti.Hiiden Laulu 50-vuotisjuhlakonsertti.

Mari Vainion vetämä erittäin inspiroiva ryhmäytymis-Workshop Vihdissä, 2.3.2024:

Mari Vainion vetämä erittäin inspiroiva ryhmäytymis-Workshop Vihdissä, 2.3.2024.Mari Vainion vetämä erittäin inspiroiva ryhmäytymis-Workshop Vihdissä, 2.3.2024.

 

Have Yourself a Merry Little Christmas with Hiiden Laulu, Joulukonsertti Vihdin Kirkossa 15.12.2023:

Have Yourself a Merry Little Christmas with Hiiden Laulu, VIhdin Kirkko 15.12.2023.Have Yourself a Merry Little Christmas with Hiiden Laulu, VIhdin Kirkko 15.12.2023.

 

Hiiden Laulu Kuoroviihteellä-bileissä Apollo Live Clubilla Helsingissä 29.9.2023:

Hiiden Laulu Kuoroviihteellä-bileissä Apollossa Helsingissä 29.9.2023.Hiiden Laulu Kuoroviihteellä-bileissä Apollossa Helsingissä 29.9.2023.

 

Eija Ahvon vetämä superantoisa ilmaisu-Workshop Vihdissä, 16.9.2023:

Eija Ahvo Workshop.Eija Ahvo Workshop.

 

Hiiden Laulu Kuorojen Kierroksella ja Art Goes Kapakka -tapahtumassa Helsingissä, 24.8.2023:

Hiiden Laulu Kuorojen Kierroksella 2023.Hiiden Laulu Kuorojen Kierroksella 2023.

 

Time to boogie with Hiiden Laulu -disco kevätkonsertti Vihdin Puistolassa, 6.5.2023:

Time to boogie with Hiiden Laulu!Time to boogie with Hiiden Laulu!

 

Valmistautumista Time to boogie with Hiiden Laulu disco-konserttiin, Lohjalla 22.4.2023:

Time to boogie with Hiiden Laulu! 

Hiiden Laulun disco-kevätkonsertti Vihdin Puistolassa tarjoaa huikean kattauksen aitoa 1970-luvun discoa, englanniksi sekä suomeksi laulettuna.Time to boogie with Hiiden Laulu! Hiiden Laulun disco-kevätkonsertti Vihdin Puistolassa tarjoaa huikean kattauksen aitoa 1970-luvun discoa, englanniksi sekä suomeksi laulettuna.


Hiiden Laulun Joulukonsertti Vihdin Kirkossa, 9.12.2022:

Hiiden Laulun Joulukonsertti Vihdin kirkossa 9.12.2022.Hiiden Laulun Joulukonsertti Vihdin kirkossa 9.12.2022.Hiiden Laulu Kuoroviihteellä -tapahtumassa Helsingissä, Apollo Live Clubilla, 30.9.2022:

Hiiden Laulu Kuoroviihteellä -tapahtumassa Apollo Live Clubilla Helsingissä 30.9.2022.Hiiden Laulu Kuoroviihteellä -tapahtumassa Apollo Live Clubilla Helsingissä 30.9.2022.

 

Hiiden Laulu Art Goes Kapakka -tapahtumassa Helsingissä, Ravintola Kauppatorin Laituri, 25.8.2022:

Hiiden Laulu Art Goes Kapakka -tapahtumassa, Ravinto Kauppatorin Laituri, 25.8.2022.Hiiden Laulu Art Goes Kapakka -tapahtumassa, Ravinto Kauppatorin Laituri, 25.8.2022.

 

Hiiden Laulun pienryhmä keikalla yksityistilaisuudessa 2.10.2021, tässä fiilikset takahuoneessa juuri ennen keikkaa:

Hiiden Laulun pienryhmä keikalla yksityistilaisuudessa 2.10.2021.Hiiden Laulun pienryhmä keikalla yksityistilaisuudessa 2.10.2021.

 

Ääniartisti Venla Ilona Blom opetti meille Beatboxin saloja 2020 kauden aloitukseen. Vau! Ajoittain vaikeaa, mutta niin kivaa ja antoisaa. Pyrimme ottamaan oppeja mukaan keikoillemme:

Ääniartisti Venla Ilona Blom opetti meille Beatboxin saloja 2020 kauden aloitukseen.Ääniartisti Venla Ilona Blom opetti meille Beatboxin saloja 2020 kauden aloitukseen.

Kuorolaisen ohjeet

Tervetuloa Hiiden Lauluun! Me olemme energinen, innostuva ja uudistuva svengijengi. Tästä ohjeesta löydät tärkeää tietoa kuorostamme.

 

Hiiden opisto

Kuoromme toimii Hiiden Opiston alaisena opintoryhmänä, mikä tarkoittaa, että Hiiden Opisto järjestää harjoituspaikan ja opettajan yhteensä 75 tunnin ja maksimissaan 50 oppilaan suuruiselle opintoryhmälle. Kaikkien kuorossamme laulavien tulee ilmoittautua Hiiden Opiston "Hiiden Laulu" kurssille. 

Kuoromme toimii myös yhdistyksenä (Hiiden Laulu ry). Yhdistyksen tarkoituksena on turvata kuoron taloudellinen toiminta ja järjestää kuoron tilaisuudet harjoitusleireistä konsertteihin. Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki kuorossa laulavat ihmiset. Yhdistyksen toimintaa ohjaa vuosikokouksen valitsema hallitus.

Toimintakauden 1.8.2023 – 31.7.2024 jäsenmaksuksi on vahvistettu 90 euroa. Kuorolaisten jäsenmaksut laskutetaan kahdessa erässä, syksyllä ja keväällä. 

Jäsenmaksuilla katetaan kuluja ohjelmiston sovituksista, stemmanauhoista, verkkopalveluista (mm. kotisivut) ja teostomaksuista. Jäsenmaksuilla rahoitetaan myös osa kuoronjohtajan palkasta korvauksena ylimääräisistä harjoituksista normaalien harjoitusten ulkopuolella (laululeirit, ylimääräiset viikkoharjoitukset ja konsertit). Koska toimintamme ei ole kaupallista, ei yhdistyksen tarkoituksena ole tehdä voittoa, vaan kaikki tulot käytetään toiminnan pyörittämiseen.

 

 

Harjoitukset

Hiiden Laulu kuoroleiri.Hiiden Laulu kuoroleiri.Harjoituksiin saavutaan ajoissa, jotta pääsemme aloittamaan harjoitukset sovitusti.

Poissaolosta ilmoitetaan kuorolaisten Slackissa kanavalla #harjoitukset. Ethän saavu sairaana harjoituksiin!

Harjoituksiin on hyvä varata lisäksi mukaan nuottiteline, valmiiksi tulostetut nuotit (linkki tämän sivun lopussa), kynä muistiinpanoja varten ja vesipullo. Harjoitusten aikana keskitymme harjoittelemaan, kuulumiset vaihdetaan kahvitauon aikana. 

Kokoonnumme tiistaisin klo 18.30–21.00 Vihdissä Pappilanpellon koululla. Kuoroamme johtaa Aino-Maria Metsärinta, joka on myös yhdistyksen taiteellinen johtaja. Pyrimme opettelemaan kappaleet ulkoa ja esiintymään ilman nuotteja. Tällä tavoin voimme entistä paremmin keskittyä olennaiseen eli musiikin sisältöön ja sen esittämiseen. Käytämme harjoittelun tukena laulettuja stemmanauhoja, jotka auttavat myös sanojen opettelussa. Muistathan, että voit aina harjoituksissa nauhoittaa esimerkiksi kännykällä osia treeneistä omaan käyttöösi ja oman harjoittelusi tueksi. Nauhoituksia ei saa jakaa eteenpäin missään mediassa (Facebook, Instagram, TIkTok, SnapChat, tms.).

 

Kahvitauko

Kahvitauko on kuoromme pitkä perinne, osa sosiaalista kanssakäymistä ja tutustumista kuorokavereihin. Kahvitauolla tarjolla on kahvi sekä tee ja pientä syömistä (suolaista tai makeaa). Kahvituksen ja tarjottavat huolehtii kukin kuorolainen vuorollaan. Näistä sovitaan Slackissa kanavalla #kahvivuorot.


Keikat 

Hiiden Laulu esiintyy vuosittain erilaisissa tapahtumissa, Art goes Kapakassa. Hiiden Laulu esiintyy vuosittain erilaisissa tapahtumissa, Art goes Kapakassa. Hiiden Laulu esiintyy vuosittain erilaisissa tapahtumissa, esimerkiksi Vihdin Wuosisatamarkkinoilla ja Art goes Kapakassa. Näiden tapahtumien lisäksi pyrimme järjestämään 1–3 omaa konserttia kalenterivuodessa. Lähtökohtaisesti kuorolaiset osallistuvat keikoille. Jos jostain syystä olet estynyt keikalle pääsemään, siitä on ilmoitettava kuoron johtajalle Aino-Maria Metsärinnalle hyvissä ajoin Slackissa kanavalla #keikat.

Hallitus tekee päätökset keikkoihin liittyvistä asioista (kuten tarjoilu ja pukeutuminen) ja vastaa käytännön järjestelyistä sekä kaikesta edellä mainitun tiedottamisesta.

 

HiiSing -pienryhmä

HiiSing pienryhmä.HiiSing pienryhmä.Voit osallistua myös kuoron HiiSing -pienryhmään. HiiSing -pienryhmä esiintyy juhlissa (häät, syntymäpäivät jne.).  Pienryhmällä mahdumme pienempään tilaan, voimme harjoitella joustavasti ja samalla hankkia kuorolle varoja toiminnan pyörittämiseen. HiiSing kootaan jokaiseen tilaisuuteen erikseen ja mukaan mahtuvat kaikki, joilla on halua esiintyä, laulaa ja harjoitella myös normaalien viikkoharjoitusten ulkopuolella. HiiSing toiminnasta voi kysyä lisätietoja Markku Suistolalta, Aino-Maria Metsärinnalta ja Slackissa kanavalla #pienryhmä.

 

Kuoron 'huvitoimikunta'

Järjestämme Hiiden Laulun kuorolaisille illanviettoja, kuten pikkujoulut ja esitysten jälkeiset karonkat. Niiden suunnittelua varten huvitoimikuntaan ovat kaikki kuorolaiset tervetulleita ideoimaan ja toteuttamaan hauskoja yhteisiä juhlia. Lisätietoja saat hallitukselta. 

 

Tärkeitä yhteystietoja ja viestintä

Pääviestintävälineemme on ohjelma nimeltä ”Slack”.

Slack on pilvipohjainen, selainkäyttöinen, ryhmätyön ja sisäisen viestinnän väline ja sitä voit käyttää joko selaimella tai voit ladata sovelluskaupastasi aplikaation.

Uudet kuorolaiset saavat kutsun Slackiin. Hallitus tiedottaa päätöksistä ja ajankohtaisista asioista kuorolaisia Slackissä kanavalla #hallituksenuutiskirje.

 

Arvomme ja pelisäännöt >>

 

Arvomme

• energinen ja energisoiva
• kannustava
• kekseliäs ja uusiutuva
• huumorintajuinen

 

Pelisäännöt

Vaaliaksemme arvojamme sitoudumme noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä.

Meillä on asenne kohdillaan!

• tuemme ja kannustamme toisiamme
• kuoroomme mahtuu eri ikäisiä ja erilaisia kuorolaisia
• porukastamme löytyy riittävästi vapaaehtoisia tekemään töitä aina tarvittaessa.

 

Harjoitukset ja laululeirit

• osallistumme säännöllisesti harjoituksiin ja laululeireille. Ilmoitamme mahdollisesta poissaolosta etukäteen (Slackissa #harjoitukset).
• opettelemme itsenäisesti stemmat ja järjestämme stemmiksiä äänialoittain. Näin varmistamme edistyksen ohjelmiston opettelemisessa ja meille jää aikaa myös tulkinnan hiomiseen.
• keskitymme harjoituksissa oppimiseen ja olemme aktiivisia. Kuulumiset vaihdamme kahvitauolla.
• suhtaudumme positiivisesti kuoronjohtajan haastaessa meitä ylittämään itsemme.

Kahvivuorot

• kahvitauko on kuoromme pitkä perille, osa sosiaalista kanssakäymistä ja tutustumista kuorokavereihin. Kahvitauolla tarjolla on kahvi sekä tee ja pientä syömistä (suolaista tai makeaa).
• sitoudumme ottamaan oman vuoromme kahvituksesta) sovitaan Slackissa #kahvivuorot).

 

Konsertit

• meiltä löytyy kykyä ja rohkeutta heittäytyä
• osallistumme innokkaasti käytännön järjestelyihin
• sitoudumme markkinoimaan konsertteja omissa verkostoissamme.

 

Viestintä

• Slack on työkalumme viestintään. Käytämme sitä aktiivisesti tiedon jakamiseen ja keräämiseen. Näin pysymme ajan tasalla meitä kaikkia koskevista asioista.


 

kuoronjohtaja@hiidenlaulu.fi  

puheenjohtaja@hiidenlaulu.fi  (yhdistyksen puheenjohtaja)

Hiiden LauluHiiden LauluHiiden Laulun viralliset kotisivut:        
http://www.hiidenlaulu.fi/

FacebookFacebookHiiden Laulu Facebookissa:            
https://www.facebook.com/HiidenLaulu/

FacebookFacebookHiiden Laulun laulajat Facebookissa:        
https://www.facebook.com/groups/146135222245542/

InstagramInstagramHiiden Laulu Instagramissa:        
https://www.instagram.com/hiidenlaulu/

TikTokTikTok Hiiden Laulu TikTokissa:
https://www.tiktok.com/@hiidenlaulu

 

 

Terveisin

Hiiden Laulun hallitus

Puheenjohtaja Anne Räsänen   

Taiteellinen johtaja Aino-Maria Metsärinta

Rahastonhoitaja Tommi Pyöriä
Markkinointivastaava Jonna Dunkel

Varapuheenjohtaja Paula Thomsson-Levä
Marve Metsärinta
Eija Tuomonen