Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Viimeisimmät uutiset

Kevätkausi 2023

Hiiden Laulu harjoittelee tiistaisin 10.1. alkaen Pappilanpellon koululla (Vihdin Kirkonkylällä)  kello 18.30-21.00.
Kartta paikan päälle.

Hiiden Laulun Joulukonsertti Vihdin Kirkossa, 9.12.2022:

Hiiden Laulun Joulukonsertti Vihdin kirkossa 9.12.2022.Hiiden Laulun Joulukonsertti Vihdin kirkossa 9.12.2022.

 

Hiiden Laulu Kuoroviihteellä -tapahtumassa Helsingissä, Apollo Live Clubilla, 30.9.2022:

Hiiden Laulu Kuoroviihteellä -tapahtumassa Apollo Live Clubilla Helsingissä 30.9.2022.Hiiden Laulu Kuoroviihteellä -tapahtumassa Apollo Live Clubilla Helsingissä 30.9.2022.

 

Hiiden Laulu Art Goes Kapakka -tapahtumassa Helsingissä, Ravintola Kauppatorin Laituri, 25.8.2022:

Hiiden Laulu Art Goes Kapakka -tapahtumassa, Ravinto Kauppatorin Laituri, 25.8.2022.Hiiden Laulu Art Goes Kapakka -tapahtumassa, Ravinto Kauppatorin Laituri, 25.8.2022.

 

Hiiden Laulun pienryhmä keikalla yksityistilaisuudessa 2.10.2021, tässä fiilikset takahuoneessa juuri ennen keikkaa:

Hiiden Laulun pienryhmä keikalla yksityistilaisuudessa 2.10.2021.Hiiden Laulun pienryhmä keikalla yksityistilaisuudessa 2.10.2021.

 

Ääniartisti Venla Ilona Blom opetti meille Beatboxin saloja 2020 kauden aloitukseen. Vau! Ajoittain vaikeaa, mutta niin kivaa ja antoisaa. Pyrimme ottamaan oppeja mukaan keikoillemme:

Ääniartisti Venla Ilona Blom opetti meille Beatboxin saloja 2020 kauden aloitukseen.Ääniartisti Venla Ilona Blom opetti meille Beatboxin saloja 2020 kauden aloitukseen.

 

Rytmipajassa Merzi Rajalan kanssa.  Svengijengillämme on ollut Merzin opeille käyttöä, huikea ammattilainen:

Rytmipajassa Merzi Rajalan kanssa.Rytmipajassa Merzi Rajalan kanssa.

Kuorolaisen ohjeet

Tervetuloa Hiiden Lauluun! Me olemme energinen, innostuva ja uudistuva svengijengi. Tästä ohjeesta löydät tärkeää tietoa kuorostamme.

 

Hiiden opisto

Kuoromme toimii Hiiden Opiston alaisena opintoryhmänä, mikä tarkoittaa, että Hiiden Opisto järjestää harjoituspaikan ja opettajan yhteensä 75 tunnin ja maksimissaan 50 oppilaan suuruiselle opintoryhmälle. Kaikkien kuorossamme laulavien tulee ilmoittautua Hiiden Opiston "Hiiden Laulu" kurssille. 

Kuoromme toimii myös yhdistyksenä (Hiiden Laulu ry). Yhdistyksen tarkoituksena on turvata kuoron taloudellinen toiminta ja järjestää kuoron tilaisuudet harjoitusleireistä konsertteihin. Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki kuorossa laulavat ihmiset. Yhdistyksen toimintaa ohjaa vuosikokouksen valitsema hallitus.

Toimintakauden 1.8.2022 – 31.7.2023 jäsenmaksuksi on vahvistettu 90 euroa. Kuorolaisten jäsenmaksut laskutetaan kahdessa erässä, syksyllä ja keväällä. 

Jäsenmaksuilla katetaan kuluja ohjelmiston sovituksista, stemmanauhoista, verkkopalveluista (mm. kotisivut) ja teostomaksuista. Jäsenmaksuilla rahoitetaan myös osa kuoronjohtajan palkasta korvauksena ylimääräisistä harjoituksista normaalien harjoitusten ulkopuolella (laululeirit, ylimääräiset viikkoharjoitukset ja konsertit). Koska toimintamme ei ole kaupallista, ei yhdistyksen tarkoituksena ole tehdä voittoa, vaan kaikki tulot käytetään toiminnan pyörittämiseen.

 

 

Harjoitukset

Harjoituksiin saavutaan ajoissa, jotta pääsemme aloittamaan harjoitukset sovitusti.

Poissaolosta ilmoitetaan kuorolaisten Slackissa kanavalla #harjoitukset. Ethän saavu sairaana harjoituksiin!

Harjoituksiin on hyvä varata lisäksi mukaan nuottiteline, valmiiksi tulostetut nuotit (linkki tämän sivun lopussa), kynä muistiinpanoja varten ja vesipullo. Harjoitusten aikana keskitymme harjoittelemaan, kuulumiset vaihdetaan kahvitauon aikana. 

Kokoonnumme tiistaisin klo 18.30–21.00 Vihdissä Pappilanpellon koululla. Kuoroamme johtaa Aino-Maria Ollikainen, joka on myös yhdistyksen taiteellinen johtaja. Pyrimme opettelemaan kappaleet ulkoa ja esiintymään ilman nuotteja. Tällä tavoin voimme entistä paremmin keskittyä olennaiseen eli musiikin sisältöön ja sen esittämiseen. Käytämme harjoittelun tukena laulettuja stemmanauhoja, jotka auttavat myös sanojen opettelussa. Muistathan, että voit aina harjoituksissa nauhoittaa esim. kännykällä osia treeneistä omaan käyttöösi ja oman harjoittelusi tueksi. Nauhoituksia ei saa jakaa eteenpäin missään mediassa (Facebook, Instagram tms.).

 

Kahvitauko

Kahvitauko on kuoromme pitkä perinne, osa sosiaalista kanssakäymistä ja tutustumista kuorokavereihin. Kahvitauolla tarjolla on kahvi sekä tee ja pientä syömistä (suolaista tai makeaa). Kahvituksen ja tarjottavat huolehtii kukin kuorolainen vuorollaan. Näistä sovitaan Slackissa kanavalla #kahvivuorot.


Keikat 

Hiiden Laulu esiintyy vuosittain erilaisissa tapahtumissa, esimerkiksi Wuosisatamarkkinoilla ja Art goes Kapakassa. Näiden tapahtumien lisäksi pyrimme järjestämään 1–3 omaa konserttia kalenterivuodessa. Lähtökohtaisesti kuorolaiset osallistuvat keikoille. Jos jostain syystä olet estynyt keikalle pääsemään, siitä on ilmoitettava kuoron johtajalle Aino-Maria Ollikaiselle hyvissä ajoin osoitteeseen Slackissa kanavalla #keikat.

Hallitus tekee päätökset keikkoihin liittyvistä asioista (kuten tarjoilu ja pukeutuminen) ja vastaa käytännön järjestelyistä sekä kaikesta edellä mainitun tiedottamisesta.

 

Pienryhmä

Voit osallistua myös kuoron pienryhmään. Pienryhmä esiintyy juhlissa (häät, syntymäpäivät jne.).  Pienryhmällä mahdumme pienempään tilaan, voimme harjoitella joustavasti ja samalla hankkia kuorolle varoja toiminnan pyörittämiseen. Pienryhmä kootaan jokaiseen tilaisuuteen erikseen ja mukaan mahtuvat kaikki, joilla on halua esiintyä, laulaa ja harjoitella myös normaalien viikkoharjoitusten ulkopuolella. Pienryhmän toiminnasta voi kysyä lisätietoja pienryhmän vetäjältä Aino-Maria Ollikaiselta ja Slackissa kanavalla #pienryhmä.

 

Kuoron 'huvitoimikunta'

Järjestämme Hiiden Laulun kuorolaisille illanviettoja, kuten pikkujoulut ja esitysten jälkeiset karonkat. Niiden suunnittelua varten huvitoimikuntaan ovat kaikki kuorolaiset tervetulleita ideoimaan ja toteuttamaan hauskoja yhteisiä juhlia. Lisätietoja saat Hallitukselta. 

 

Tärkeitä yhteystietoja ja viestintä

Pääviestintävälineemme on ohjelma nimeltä ”Slack”.

Slack on pilvipohjainen, selainkäyttöinen, ryhmätyön ja sisäisen viestinnän väline ja sitä voit käyttää joko selaimella tai voit ladata sovelluskaupastasi aplikaation.

 

Uudet kuorolaiset saavat kutsun Slackiin. Hallitus tiedottaa päätöksistä ja ajankohtaisista asioista kuorolaisia Slackissä kanavalla #hallituksenuutiskirje.

 

kuoronjohtaja@hiidenlaulu.fi  

puheenjohtaja@hiidenlaulu.fi  (yhdistyksen puheenjohtaja)

Hiiden Laulun viralliset kotisivut:        
http://www.hiidenlaulu.fi/

Hiiden Laulu Facebookissa:            
https://www.facebook.com/HiidenLaulu/

Hiiden Laulun laulajat Facebookissa:        
https://www.facebook.com/groups/146135222245542/

Hiiden Laulun laulajat Instagramissa:        
https://www.instagram.com/hiidenlaulu/

Nuotit löytyvät tämän linkin takaa:        
http://bit.ly/1iDiCmJ

Stemmat (lauletut stemmanauhat ja MP3:t):   
http://bit.ly/1VzHqbP

NWC-versiot:    
http://bit.ly/1WHcw3G

 

 

 

Terveisin

Hiiden Laulun hallitus

Puheenjohtaja Anne Räsänen   

Taiteellinen johtaja Aino-Maria Ollikainen

Sihteeri Eva Forsman

Rahastonhoitaja Tommi Pyöriä

Eija Tuomonen

Paula Thomsson-Levä